# Sistem Info
1 IT Online Systems(ITOS) Pinjaman Peralatan,Tempahan Makmal Komputer,Permohonan Komputer Baru, Sistem Kehadiran Staf(e-Attendance) dan Sistem Pengurusan Aktiviti Kampus(eSPAKS)
2 JITEN Permohonan Perolehan Peralatan dan Perkhidmatan ICT (Merangkumi ICT dan Alat Pandang Dengar dimana pembelian adalah pembelian runcit di bawah RM 50,000.00)
3 Aduan ICT Aduan berkaitan ICT ,Kerosakan Peralatan Komputer Perkakasan dan Perisian (Pembelian) serta Rangkaian.
4 Geran Pembelian Peralatan ICT(komputer/laptop/tablet) secara geran
5 FinePortal UiTM Financial Management System :: MyFinancial
6 SIMS Student enrollment, student records, examination timetable and other
7 iLearn Student Feedback Online (SuFO),Blended Learning Tracking Module and other
8 WebMail Emel Staf UiTM
9 Staff Portal eProses ( ePelekat Kenderaan Staf, eKlinik Panel, eKioskPeribadi, eBiasiswa, eKenaikanPangkat, etc)
10 INTERSYS  Mengandungi sistem e-clock dan e-Tugas Rasmi.

UiTM Booking System (BSU)

Sistem untuk tempahan perisian,ruang(scr,makmal,bilik kuliah) dan peralatan(laptop,set video conference)
12 Tempahan SCR Permohonan tempahan "Smart Class Room"
13 e-Aduan Fasiliti Sistem e-aduan fasiliti yang mana ia boleh digunakan oleh semua staf, pelajar serta pihak luar untuk melaporkan sebarang aduan mengenai kerosakan atau pembaikan dalam bidang Awam, Mekanikal, Elektrik, Telekomunikasi, Landskap.
14  HR2U Permohonan cuti dan Penilaian Sasaran Kerja Tahunan
15 PRISMa Lecturers' Publication
16 e-Kenderaan Permohonan kenderaan online
17 Smile System Smart Mail Management System (Smile) merupakan sistem pengurusan mel. Penerima boleh menyemak status mel secara atas talian. Berikut merupakan panduan penggunaan sistem Smile. [Panduan pengguna]