Pada 29 Julai 2019, warga Pusat Pengajian Kejuruteraan Mekanikal, UiTM Cawangan Pulau Pinang telah berjaya menganjurkan program Kursus Pemantapan Staf di Hutan Lipur Sungai Sedim, Kulim Kedah. Program ini diadakan sebagai satu usaha untuk memperkasakan semangat kerja berpasukan dan disiplin kerja serta mengeratkan ukhuwah sesama staf Fakulti Kejuruteraan Mekanikal.

   

Perhatian kepada pelajar semester 1 program EM110. Sila daftar subjek mengikut kumpulan yang telah di tetapkan.

Pelajar tidak dibenarkan untuk tukar kumpulan. Sila rujuk kepada pelan pengajian dan kumpulan pelajar berdasarkan senarai gambar di bawah.

Pelan Pengajian

 

Senarai Pelajar dan Kumpulan

Tahniah diucapkan kepada mereka yang terlibat dalam menjayakan program dan aktiviti tahunan fakulti bagi tahun 2017 yang lepas.

Laporan Tahunan 2017 FKM UiTM Pulau Pinang boleh didapati di pautan berikut.

https://drive.google.com/file/d/1LUWjFHezDTZ1lR1fmG70ovWWyFXlnzLf/view

Laporan ringkas Kursus Pemantapan Staf FKM, UiTM Permatang Pauh

Pada 31 Mac 2018, warga Fakulti Kejuruteraan Mekanikal (FKM), UiTM Pulau Pinang telah berjaya menganjurkan program Kursus Pemantapan Staf di Escape Recreation Center, Teluk Bahang, Pulau Pinang.

 

Bagi pelajar di Semester 2 dan 4,anda hanya dibenarkan mendaftar kursus di kelas-kelas yang telah ditetapkan oleh Fakulti Kejuruteraan Mekanikal.

 

Semester 2

Bagi pelajar semester 2, kelas anda adalah sama dengan kelas pada semester lepas (Contoh semester lepas Group D1, maka semester ini pun adalah Group D1).Sila tukar kelas kepada kelas yang sebenar sekarang sebelum tindakan selanjutnya diambil ke atas anda.

 

Semester 4

Penetapan kelas adalah berdasarkan bidang yang dipilih/terpilih seperti senarai nama berikut. Pastikan anda hanya daftar kelas di Group yang ditetapkan sahaja. Jika anda tidak berbuat demikian, anda akan berhadapan dengan risiko tidak dapat mengambil kursus tersebut. Sila klik pada bidang di bawah untuk melihat senarai nama pelajar:

Aerospace

Automotive

Mechanical

Manufacturing